Onze historie

Vroeger is de vader van Job begonnen als poeliers bedrijf Leppers.

 Job is dus begonnen als poelier zijnde.

 Toen de vogelpest uitbrak is Job zich gaan verdiepen in het vlees.

 Door zijn liefde voor het vak is dit zich steeds verder gaan uitbreiden.

 Hierdoor is het geen poeliers bedrijf meer, maar een marktslagerij geworden.

 Job is op de nieuwe naam gekomen (Marktslagerij De Groene Horizon) doordat hij kijkt naar het welzijn van de dieren.

 Tegenwoordig worden Job en Petra en hun zoon Björn versterkt door hun 2de familie.

 Deze familie bestaat uit Johan, Esther, Patrick, Viënna, Glenn & Kenneth.

 

Sinds 1970 staan wij op de markt in Arnhem en omgeving.

± 20 jaar geleden, toen de vogelpest uitbrak, zijn onze ogen geopend en hebben wij gekozen voor het welzijn van de dieren.

 Ons rundvlees komt uit de Belgische Ardennen.

 De runderen grazen daar in alle rust op de schone weilanden.

 Één van de belangrijkste dingen is dat de runderen niet worden vervoerd met de vrachtwagen.

 Door de runderen niet met vrachtwagen te vervoeren treed er geen stress op met het slachten.

 Doordat er geen stress optreedt kan het vlees langer rijpen (besterven) dan het reguliere vlees wat doorgaans in de winkel ligt.

 Omdat het vlees zo lang kan rijpen smaakt het vlees veel sappiger en zachter.

 Doordat het vlees zacht van zichzelf word, hoeven wij geen vocht toe te voegen aan het vlees.

 Daardoor bakt het vlees mooi bruin en word het geen waterballet in de pan.

 Ons assortiment lamsvlees is ook zeer groot.

 Wij hebben bijvoorbeeld lamsbout met been en lamsbout zonder been.

 Natuurlijk hebben wij ook lamskoteletjes, lamsrack, lamsbiefstuk en lamsgehakt.

 Onze kip is van “nature and respect”, een vrije uitloop kip zonder antibiotica.

 Dit is een scharrelkip uit Frankrijk die een goed leven heeft gehad en gezond is voor de consument.

Sinds kort is ons vleeswaren assortiment vergroot met een aantal nieuwe soorten vleeswaren.

 Waaronder een veense metworst, truffelbolletjes/truffelleverworst en truffelsalami.

 Voor het volledige assortiment nodigen wij u graag uit op de markt.

 Tevens verkopen wij in de winter veel wild.

 Het hele jaar door verkopen wij Iberico vlees dat wij samen met onze Spaanse vleeswaren en droge worsten importeren.

 Sinds kort importeren we ook franse droge worstjes met diverse smaken waaronder walnoten, knoflook, geitenkaas, ree, kruiden, wild zwijn en fazant.