Bavette van de barbecue

Bereidingstijd: 80 minuten
Aantal personen: 4 personen

Een heerlijk recept zodat je elke keer van je Bavette zal smullen. makkelijk te maken en een heerlijke smaakbeleving die je niet snel zal vergeten. Met een Oosters tintje weet jij jouw eters te verrassen. Kies zelf je favoriete bijgerecht voor de optimale smaakbeleving. Bavette van de barbecue is het lekkerst om te maken in de zomer, maar kan ook zeker heerlijk zijn voor een winter barbecue.

Bavette van de barbecue

Benodigdheden

800 gram bavette
3 tenen knoflook
2 Spaanse rode pepers
6 bosuien
3 stengels citroengras, platgedrukt
200 ml sojasaus
30 gram srirachia saus

Bereidingswijze

  1. Maak als eerste de Oosterse marinade: Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
  2. Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.
  3. Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier.
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare). Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.

Smullen maar!

Bjorn Leppers