Chili con carne met rundergehakt

Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4 personen

Een heerlijk en gemakkelijk recept wat snel op tafel kan komen te staan: Chili con carne met rundergehakt. Voeg zelf een heerlijk bijgerecht toe zoals rijst of nacho’s. Dat wordt smullen vanavond aan tafel! Dus laten we snel beginnen met dit gemakkelijke chili con carne recept.

Benodigdheden

500 gram rundergehakt
1 ui
2 rode paprika’s
2 eetlepels kruidenmix voor chili con carne
450 gr rode/bruine bonen
1 blik tomatenblokjes, ongeveer 400 gr
1 klein blikje tomatenpuree
200 ml gezeefde tomaten
1 klein blikje mais, ongeveer 150 gr
olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en bak deze met een beetje olijfolie in de pan.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit goed aan.
  3. Voeg 2 eetlepels toe van de chili con carne kruidenmix. Zet dit vervolgens op een laag vuur, zodat het door kan pruttelen.
  4. Snij intussen de rode paprika’s in blokjes en bak dit een paar minuten mee op laag vuur.
  5. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en de gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel nog ongeveer 10 minuten pruttelen.
  6. Voeg als laatste de bonen en mais toe aan het mengsel en laat dit vervolgens nog 10 minuten door pruttelen.
  7. Voeg je favoriete bijgerecht toe om het plaatje af te maken. Wij vinden het bijvoorbeeld heerlijk om een schep zure room toe te voegen, rijst en wat nacho chips.
Smullen maar!

Bjorn Leppers