Bereidingstijd: 6-8 uur
Aantal personen: 4 personen
Short ribs zijn een echte BBQ klassieker, het kost even tijd maar dan heb je ook een super mals stuk vlees wat zo van het bot afvalt! onze short ribs hebben standaard een mooie marmering, hierdoor krijg je een super smaakvol stukje vlees waar je iedereen gelukkig mee maakt.

Benodigdheden
1,5 kilo short ribs
Lekkere runderrub naar keuze
kern temperatuur meter
BBQ
Evt. rookhout voor extra smaak
Roomboter
Bereidingswijze
- Stel je BBQ in zodat je indirect kan garen en verwarm deze tot 110-130 graden Celsius.
- Haal je short ribs uit de koelkast en verwijder het vlies van de achterkant van de ribben.
- Smeer je short ribs in met jou rub naar keuze.
- Gooi evt. je rookhout op de kolen en leg je short ribs op de BBQ.
- De short ribs zijn gaar vanaf een temperatuur van 94 graden Celsius (dit kan zeker 6-7 uur duren), gebruik je kerntemperatuur meter om dit te meten.
- Na het behalen van de temperatuur wikkel je de Short ribs in aluminium folie samen met een beetje roomboter. Rusten is het best in een koelbox zonder koel element.
- Na 30-45 minuten rust kun je ze uit de aluminium folie halen en dan zeggen wij nog maar 1 ding.
- Eet smakelijk!