Gemarineerde Buikspek

Bereidingstijd: Circa. 2 uur
Aantal personen: Ongeveer 4 personen

Dit gerecht is door het hele jaar te maken. In de zomer kan je de gemarineerde buikspek op de bbq leggen en samen genieten met vrienden en familie. Zodra de bbq weer uit gaat dan hebben we natuurlijk altijd nog de oven! Zo kan je het hele jaar door genieten van onze heerlijke gemarineerde buikspek. Lees hieronder ons recept en ga snel aan de slag.

Gemarineerde buikspek

Benodigdheden voor 4 personen

800 gram buikspek
5 teentjes knoflook
4 cm gemberwortel
1 citroen
2 el honing
2 el hoisinsaus
4 el sojasaus
1 el droge sherry
1 tl vijfkruidenpoeder
1 tl sesamolie

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de knoflook fijn, schil en rasp de gember, rasp de citroenschil en pers het sap uit.
  2. Meng alle hierboven genoemde ingrediënten met elkaar. Dit wordt je marinade.
  3. Snijd de buikspek om de 2 centimeter ongeveer 2 centimeter diep in, zowel aan de vleeskant als aan de vetkant.
  4. Leg de buikspek in een diepe schaal en marineer het vlees met de marinade. Laat het daarna 1 uur rusten in de koelkast. Bewaar de overgebleven marinade.
  5. Maak met behulp van 2 lagen aluminiumfolie een lekbakje door de randjes naar binnen te vouwen. Leg dit bakje tussen de kolen van de barbecue om het vet van het buikspek op te vangen.
  6. Rooster de buikspek op de barbecue eerst circa 12 minuten op de vetkant, maar verplaats het vlees regelmatig zodat het niet verbrandt.
  7. Rooster de buikspek nog circa 12 minuten op de vleeskant en bestrijk het spek regelmatig met de overgebleven marinade.
  8. Houd het vlees goed in de gaten. Het spek zal wat donkere randjes krijgen, dit komt door het karamelliseren van de suikers.
  9. Snijd de gemarineerde buikspek in plakjes en geniet! Voeg eventueel nog een bijgerecht toe, zoals aardappeltjes, frietjes of een frisse salade.
Smullen maar!

Bjorn Leppers