Gestoofde kalfswangen

Bereidingstijd: circa 6 uur
Aantal personen: 4 personen

De koudere en natte dagen komen er weer aan dus hoog tijd voor weer een heerlijke stoofpot met kalfswangen. Loopt het water je al in de mond? Bij ons al wel. Wij hebben daarom een heerlijk runderstoof recept voor je gemaakt, zodat jij dit gemakkelijk thuis kan maken. Dus lees het onderstaand recept, en haal de pannen maar tevoorschijn!

Runderstoof recept

benodigdheden

800 – 1000 gram kalfswangen
300-500 gram champignons
1 potje zilveruitjes
4 plakken ontbijtkoek
Evt. groente naar keuze (wortel, selderij enz.)
Kruiden naar keuze, niet te heftig dus denk aan zout, peper, laurier enz.

Bereidingswijze

  1. Gooi een scheutje olijfolie in de pan en haal dit goed door de pan.
  2. Bak de 800-1000 gram kalfswangen even bruin en gooi hierna wat vocht erbij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijn, bier of water.
  3. Laat dit lekker 3,5 tot 4 uur pruttelen op het fornuis.
  4. Hierna voeg je de ontbijtkoek, zilveruitjes inclusief vocht en champignons erbij. Laat dit mengsel nog 2 uur pruttelen.
  5. Vind je de saus te dun? Gooi er nog een plakje ontbijtkoek bij. Te dik? Gooi er nog wat vocht bij.
  6. Na ongeveer 6 uur heb je een heerlijk stoofpotje op tafel staan waar je geen genoegen van krijgt.
  7. Serveer het met een gekookte aardappel of rijst om het runderstoof recept compleet te maken
  8. Tip: Wij hebben tegenwoordig ook geweldige gietijzeren stoofpannen! perfect voor elke stoofpot of soep!
  9. Variatietip: trek de kalfswangen uit elkaar en combineer met 1 van onze hamburgers op een lekker broodje 😉.
Smullen maar!

Bjorn Leppers