Bereidingstijd: Circa. 1 uur
Aantal personen: Ongeveer 4 personen
Een gemakkelijk recept om lekker thuis te maken. Kip in paprikasaus en tagliatelle, of natuurlijk een pasta naar keuze. Heb je teveel gemaakt? Geen probleem! De volgende dag is het nog net zo lekker. Dus stroop de mouwen op en ga snel aan de slag! Dat wordt smullen vanavond aan tafel.

Benodigdheden voor 4 personen
400 g tagliatelle, of andere pasta naar keuze
4 kipfilets
2 tl Italiaanse kruiden
3 el olijfolie
1 pot gegrilde paprika’s
3 tenen fijngehakte knoflook
1 tl verse tijm
1 snuf optioneel: cayennepeper
80 g ongezouten roomboter
4 elgeraspte Parmenzaanse kaas
peper en zout
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook en voeg vervolgens de tagliatelle, of andere pasta naar keuze, toe.
- Breng opnieuw aan de kook en kook de pasta op laag vuur in ca. 8 minuten al dente. Roer de pasta af en toe door.
- Breng de kipfilets op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierna de kipfilets voor ongeveer 5 minuten per kant op middelhoog vuur of totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
- Zet de kipfilets even weg op een bord.
- Laat de pot met gegrilde paprika’s uitlekken en doe ze vervolgens met de knoflook, tijm, cayennepeper (optioneel) en 1 el olijfolie in een blender en pureer tot een glad mengsel.
- Doe de gepureerde paprikasaus in dezelfde koekenpan en laat het een paar minuten sudderen op laag vuur.
- Voeg de blokjes roomboter en 2 el Parmezaanse kaas toe en roer regelmatig door totdat alles is gesmolten.
- Voeg dan de kipfilets weer toe aan de pan en laat het geheel nog 3-5 sudderen totdat de kip helemaal gaar is.
- Geniet van je heerlijke kip in paprikasaus met tagliatelle.