Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4 personen
We hebben deze week weer een heerlijk recept voor jullie klaargezet! Kip uit de oven met zongedroogde tomaat. Een lekker recept wat gemakkelijk te maken is en wat niet veel tijd kost. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de over voorverwarmen. Laten we snel beginnen!

Benodigdheden voor 4 personen
600 gram kipfilet
3 eetlepels boter
2 el olijfolie
3 teentjes geperste knoflook
Snufje gedroogde chilipeper
1 glas witte wijn
200 gr crème fraîche
80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie
25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas,
1 tl (verse) tijm, 1tl (verse) oregano, 1t (verse) rozemarijn
Handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak.
- Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
- Smelt de resterende boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten.
- Roer de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor.
- Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt.
- Doe de kip en de saus in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven.
- Dit gerecht is lekker te combineren met pasta, rijst of lekkere krieltjes.