bereidingstijd: 2,5 uur
aantal personen: 6 personen
In dit recept gaan we je uitleggen hoe je gemakkelijk een groot stuk varkensrack klaar kunnen maken met super krokante buitenkant. de oven doet het meeste werk wat we natuurlijk altijd heel fijn vinden!

Benodigdheden
Varken rack van +- 1,5 kilo
Varkensrub
Olijfolie
Zout en peper
Kern temperatuur meter
Bereidingswijze
- Leg je stuk vlees minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast en maak het vlees droog zodat er helemaal een vocht meer op de huid zit.
- Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en snij het zwoerd in ruiten ongeveer 0,5 cm in.
- Smeer het hele stuk vlees BEHALVE de huid in met je varkensub.
- Smeer nu de huid in met olijfolie en een goede hoeveelheid zout.
- Nu mag het stuk vlees voor 30 minuten op 220 graden in oven.
- Als het goed is begint de huid nu te bubbelen, bedruip het stuk vlees met het weg gesmolten vet en zet de oven naar 180 graden.
- laat het vlees nu nog 60 minuten en bedruip nogmaals met het gesmolten vet, laat nog 30 min doorgaren.
- Controleer de kerntemperatuur, deze is het beste als deze tussen de 65 en 68 graden is.
- Laat het vlees nog 15 min rusten en snij daarna mooi tussen de botten door.
- Eet smakelijk!