Limburgs zuurvlees

In dit recept gaan wij een heerlijk runder stoofpotje maken namelijk; Limburgs zuurvlees! Dit is een heerlijke stoofpot uit Limburg die op vele verschillende manier klaar word gemaakt. In dit recept gaan we onze lekkerste versie met jullie delen! Limburgs zuurvlees is ook te maken op de bbq! Wat is nou het verschil tussen zuurvlees en normale runderstoof?
Het grootste runderstoof en zuurvlees is de grotere hoeveelheid azijn die ook weer uitgebalanceerd wordt met een wat grotere hoeveelheid zoetstof, in dit geval appelstroop en ontbijtkoek. Zo krijg je die typisch zoet zure smaak.

Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 3 uur

Limburgs zuurvlees op kolen
lekker Limburgs stoofvlees op kolen.

Benodigdheden voor Limburgs stoofvlees

1 kilo runderstoof (riblappen) in blokjes (sukade kan ook gebruikt worden voor Limburgs zuurvlees)
4 uien
5 kruidnagels
Zout en peper
Boter
250 ml azijn
Ontbijtkoek
4 eetlepels appelstroop

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees bruin in boter.
  2. Snijd de uien en bak deze tot ze een beetje doorzichtig worden, voeg hierna de azijn toe aan de uien.
  3. Als de azijn ook warm is voeg je deze toe het rundvlees.
  4. Voeg alle kruiden toe aan het rundvlees, zorg dat er genoeg vocht in de pan zit anders evt. water toevoegen.
  5. voeg na 2,5 uur stoven de appelstroop toe en genoeg ontbijtkoek to je je gewenste dikte van de saus hebt bereikt (2-3 plakken)
  6. nog even een half uurtje sudderen een klaar is kees!
  7. serveer lekker met vers gebakken frietjes en genieten.
Smullen maar!

Willen jullie nou ook altijd up to date zijn? Wij zijn zeer actief op Facebook en Instagram!

Bjorn Leppers