Mama’s wildstoof, beter krijg je hem niet!

Bereidingstijd: 4 uur
Aantal personen: 4 Personen

Een geweldige stoofpot zoals mama hem maakt. Super simpel en heel rijk van smaak zonder al te gekke dingen erin. ‘S middags lekker aanzetten en de hele dag laten pruttelen makkelijker kan niet!

Benodigdheden

Pakje croma braadboter
1 kilo wildstoof
500 gram champignons naar keuze
Potje zilveruitjes
2 à 3 laurier blaadjes
Paar plakken ontbijtkoek

Bereidingswijze

  1. Gooi het pakket bakboter samen met het vlees in de pan en zet het vuur meteen laag (kwart tot half van je maximum)
  2. Gooi je zilveruitjes er ook meteen in zodat ze lekker mee kunnen garen. laat het vlees lekker 3 uur pruttelen
  3. Een uur voor gebruik kunnen de champignons & ontbijtkoek erbij in gooien en even lekker doorroeren tot de ontbijtkoek helemaal weg is.
  4. Saus te dik? Gooi er een beetje water bij. Saus te dun? Gooi er dan nog even wat ontbijtkoek bij.



Smullen maar!
Bjorn Leppers