Pasta met stoofvlees, de Italiaanse manier!

Bereidingstijd: 3 uur
Aantal personen: 4 personen

Natuurlijk kennen we onze standaard stoofrecepten en deze blijven ook keer op keer heerlijk, alleen is het ook leuk om een keer wat anders te doen natuurlijk. Daarom deze pasta met onze Limousin riblappen in een heerlijke saus van tomaat en rode wijn. Super makkelijk om te maken en heerlijk alternatief voor de standaard runderstoof.

Benodigdheden

Onze heerlijke olijfolie
Boter
500 gram stoofvlees
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook gesnipperd
Blikje tomatenpuree
Blikje tomatenblokjes
Rode wijn naar smaak
Half glas water
Pasta naar keuze
Optioneel: kruiden naar smaak (tijm, rozemarijn of oregano)

Bereidingswijze

1. Snij het vlees in blokken (of vraag die lieve slager of hij het wilt doen😉)
2. Verhit de olie in een pan en schroei het rundvlees even mooi bruin, gooi. hierna de ui en knoflook blij en fruit deze even.
3. Roer de tomatenpuree door het vlees heen, blus af met de rode wijn.
4. Gooi de rest van de ingrediënten erbij in en laat dit geheel 2-3 uur pruttelen met de deksel op de pan.
5. Bereid de pasta volgens de verpakking en roer je runderstoof en pasta door mekaar!
6. Tip: Schaaf er een beetje parmezaanse kaas overheen voor nog wat extra smaak.

Smullen maar!
Bjorn Leppers