Bereidingstijd: 6-8 uur
Aantal personen: 6 personen
Aan dit heerlijke recept is niks arm, het is juist super rijk van smaak en een werkelijke traktatie voor je mond! Het lekkerst is om dit recept op de bbq te maken, maar je kan ook de temperaturen en tijden overnemen voor in de oven. ga lekker aan de slag met dit mooie vlees daarna wil je nooit meer anders😋.

Benodigdheden
1,2-1,5 kilo poor man’s rib eye
250 ml runderbouillon
Beef rub naar keuze, bij voorkeur een zoetere
BBQ saus, bijvoorbeeld een smokey BBQ
Bereidingswijze
- Meng de bouillon en de saus samen in een kom tot een semi dikke saus en zet apart.
- Wrijf het stuk vlees in met de rub naar keuze!.
- Verwarm de bbq/oven naar 120 graden Celsius.
- Leg het vlees op een grillrooster en gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 88 graden.
- Verwijder de borst uit de bbq/oven en snij in blokken van 3-4 cm.
- Leg de blokjes incl de hiervoor gemaakte saus in een hittebestendige schaal/pan, bedek wel even met alluminiumfolie!
- Zet de bbq/oven tot de 180 graden.
- Plaats het vlees terug, roer elke 10 minuten even door tot de blokjes rondom een korstje krijgen.
- Haal het vlees eruit en eet smakelijk!