Bereidingstijd: Circa. 3 uur
Aantal personen: Ongeveer 4 personen
Als het wat kouder wordt is iedereen er gek op. Overheerlijke runderstoof die lekker heerlijk uit elkaar valt. Loopt het water je al in de mond? Bij ons al wel. Wij hebben daarom een heerlijk runderstoof recept voor je gemaakt, zodat jij dit gemakkelijk thuis kan maken. Dus lees het onderstaand recept, en haal de pannen maar tevoorschijn!

Benodigdheden voor 4 personen
800-1000 gram runderstoof (riblappen)
Potje zilveruitjes
4 plakken ontbijtkoek
500 gram champigons naar keuze
Bereidingswijze
- Gooi een scheutje olijfolie in de pan en haal dit goed door de pan.
- Bak de 800-1000 gram runderstoof even bruin en gooi hierna wat vocht erbij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijn, bier of water.
- Laat dit lekker 1,5 tot 2 uur pruttelen op het fornuis.
- Hierna voeg je de ontbijtkoek, zilveruitjes inclusief vocht en champignons erbij. Laat dit mengsel nog een goed uur pruttelen.
- Vind je de saus te dun? Gooi er nog een plakje ontbijtkoek bij. Te dik? Gooi er nog wat vocht bij.
- Na ongeveer 3 uur heb je een heerlijk stoofpotje op tafel staan waar je geen genoegen van krijgt.
- Serveer het met een gekookte aardappel of rijst om het runderstoof recept compleet te maken
- Tip: Wij hebben tegenwoordig ook geweldige gietijzeren stoofpannen! perfect voor elke stoofpot of soep!