Ree rugfilet koud roken!

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 10 uur wachten!
Aantal personen: 1-10 personen

In dit recept gaan we je uitleggen hoe je heel gemakkelijk een stuk ree rugfilet een nog vollere smaak kan geven voor de ultieme smaakbeleving. Dit kan niet alleen met ree rugfilet maar met elk soort vlees, vis en zelfs kaas!

Benodigdheden

Plek voor het vlees waardoor het afgedekt is maar wel met ventilatie zoals; bbq, grote pan met deksel schuin erop.
The cold smoke generator. Verkrijgbaar op de kraam!
Rookmot naar keuze; kers, appel, whiskey enz. Ook deze zijn verkrijgbaar op de kraam!
Stuk reerugfilet, 400 – 2000 gram

Bereidingswijze

  1. Vul de cold smoke generator met de rookmot naar keuze.
  2. Steek de cold smoke generator aan volgens de aanwijzingen.
  3. Leg de cold smoke generator op de plek naar keuze zoals de bbq, laat deze wel ventileren anders stikt de generator.
  4. Leg het stuk vlees erbij, heb je ruimte over kan je hier ook nog een jonge kaas of ander mooi stuk vlees of vis bij in leggen.
  5. de cold smoke generator gaat ongeveer 10 uur lang lekker smeulen, je kan het dus de nacht door doen of overdag!
  6. Laat het gerookte product minimaal 12 uur lang rusten met genoeg ventilatie, anders kan de smaak overslaan naar een bittere smaak!
  7. Bak, kook, eet en bereid het gerookte product zoals je normaal ook zou doen en geniet van de geweldige volle smaak!
  8. bereiding ree rugfilet: laat de ree rugfilet een uur op kamer temperatuur komen. Kruid je stuk vlees naar smaak, niet te sterk aangezien het reevlees al vol van smaak is. Bak 4-6 minuten rondom en laat hierna 10-15 min rusten. snij in mooie plakken en geniet ervan!
Smullen maar!
Bjorn Leppers