Sous vide voorgaren kip

Bereidingstijd: 1-3 uur
Aantal personen: 1-10 Personen

In dit recept gaan wij jou precies uitleggen hoe het sous vide voorgaren van kip gaat, met & zonder sous vide apparaat. Dit zorgt ervoor dat je kip altijd maximaal gaar en tegelijkertijd ook maximaal sappig blijft, een win-win dus! Het is echt super makkelijk en dat zullen jullie hieronder gaan lezen, als je eenmaal je kip zo hebt gemaakt wil je niks anders meer.

Benodigdheden

Kip naar keuze, dit kan verschillend zijn dus hieronder een paar voorbeelden.
Hele kip
Braadpoten
Kip rollade
Kipfilet
Kipppendij
Kipsaté

Bereidingswijze

Het is dus super simpel, je laat je stuk kip naar keuze vaccineren door ons, met of zonder kruiden.
Vervolgens stel je je oven of sous vide apparaat in op 90-95 graden, Hierin leg je je stuk kip naar keuze in. Deze moet in de vaccuumzak in de oven of sous vide.
Vervolgens leg je je kip er een bepaalde tijd in, dit ligt volledig aan het gewicht.
Bijvoorbeeld;
Een hele kip: 2 uur
Een rollade van 1 kilo: 2 uur
1 kipfilet: 1 uur
Wil je nu zekerheid op een gaar stukje kip houd dan altijd rekening met minimaal 1,5 tot 2 uur.
Nadat je dit hele makkelijke traject hebt doorlopen heb je een volledig gegaard en gesteriliseerd product. Dit betekend dat je je kip na het afgraven altijd nog 1,5 weer in de koelkast kan leggen voordat je het even bruin bakt of grille dus altijd een goed stukje kip!
Hopelijk hebben we jullie hiermee genoeg geïnformeerd, voor nog meer informatie en gaar tijden + tips zijn we elke week op de markt!

Smullen maar!