Sous-vide voorgaren rundvlees

Bereidingstijd: Ligt aan stuk vlees
Aantal personen: 1-10 personen

In dit korte recept gaan we je uitleggen hoe je heel gemakkelijk elke soort biefstuk altijd perfect gaar kan krijgen. Makkelijker kan het niet en je zult eindelijk zelfverzekerd je biefstukje kunnen bakken!

Benodigdheden

Je stukje biefstuk naar keuze!

Bereidingswijze

  1. Vaccumeer je stuk biefstuk of laat ons dat even doen!
  2. Verwarm je oven voor op 50 graden Celsius
  3. Leg je biefstuk in een ovenschaal en in de vaccuumzak in de oven.
  4. Biefstukken van tot 500 gram ongeveer 45 minuten in de oven. Biefstukken van 500-1000 gram ongeveer anderhalf uur in de oven en alles daarboven 2,5 uur in de oven.
  5. nadat je biefstuk in de oven heeft gezeten is hij dus helemaal 50 graden, helemaal rare dus maar wel al bijna warm genoeg voor een rosé biefstuk 54-57 graden.
  6. Maak je pan heet en bak de biefstuk even lekker totdat er een mooie korst op zit. Laat vervolgens even 10 minuten rusten.
  7. Wil je je biefstuk medium rare of rare hebben? hou voor rare 40 graden aan en een kern van 48-50 graden en voor medium-rare 45 graden met een kern van 51-53 graden.
  8. Snij je biefstuk aan en je zult keer op keer de perfecte biefstuk hebben!

Smullen maar!