Sous-vide voorgaren rundvlees

Bereidingstijd: Ligt aan stuk vlees
Aantal personen: 1-10 personen

In dit korte recept gaan we je uitleggen hoe je heel gemakkelijk elke soort biefstuk altijd perfect gaar kan krijgen. Makkelijker kan het niet en je zult eindelijk zelfverzekerd je biefstukje kunnen bakken!

Benodigdheden

Je stukje biefstuk naar keuze!

Bereidingswijze

  1. Vaccumeer je stuk biefstuk of laat ons dat even doen!
  2. Verwarm je oven voor op 55 graden Celsius
  3. Leg je biefstuk in een ovenschaal en in de vaccuumzak in de oven.
  4. Biefstukken van tot 500 gram ongeveer 45 minuten in de oven. Biefstukken van 500-1000 gram ongeveer anderhalf uur in de oven en alles daarboven 2,5 uur in de oven.
  5. nadat je biefstuk in de oven heeft gezeten is hij dus helemaal 55 graden, helemaal rauw dus maar wel al bijna warm genoeg voor een rosé biefstuk 58-62 graden.
  6. Maak je pan heet en bak de biefstuk even lekker totdat er een mooie korst op zit. Laat vervolgens even 10 minuten rusten.
  7. Snij je biefstuk aan en je zult keer op keer de perfecte biefstuk hebben!

Smullen maar!